tisdag 28 juni 2011

Nu har helgen kommit i kapp med vardagen..........

Lördagen tillbringade jag på jobbet och sen vila hemma så då hände inte så mycket att skriva om.
På söndagen jobbade jag till kl 14 sen åkte jag hem och hämtade upp Andreas, Christoffer, Lisen och Minéa. För att återigen vända bilen ut på landet för ytterligare tillbringa en dag i solen och grilla. Men den här gången tänker jag inte skriva om vad vi åt eller visa bilder på mat. Nej den här gången blir det en kavalkad av bilder på mitt älskade lilla barnbarn som njöt av en dag ute på landet.





















Så där ja, nu har jag äntligen skrivit om helgen det tog tid men nu är det gjort.

Mums va gott

Mina föräldrar stod för huvudrätten jag stod för efterrätten på midsommaraftonen. Här kommer receptet på den mycket delikata, smarrigt goda och enkla och beroendeframkallande rätten.


Snabb cheescake med rårörda hallon
4 portioner
  • 8 havrekakor
  • 1 tsk malen kanel
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 500 g hallon
  • 0,5 dl socker

Gör så här

Smula sönder kakorna och blanda med kanel. Fördela smulorna i fyra glas eller portionsskålar.
Rör ihop ost, grädde, 0,5 deciliter socker och vaniljpulver och fördela på smulorna. Rör ihop hallon och 0,5 deciliter socker tills hallonen saftar sig och lägg ovanpå ostblandningen.

måndag 27 juni 2011

I denna lilla röda stuga tillbringade jag min midsommaraftonkväll. Ja inte hela, vi satt ute ett tag också och käkade en massa gott. Det är alltid lika mysigt att komma ut till denna idyll. Ingen trafik som hörs, inga grannar som stör det är bara fåglarna som kvittrar och vinden som susar i äppelträden. Jag förstår mina föräldrar som flyttar ut hit tidigt på våren och motvilligt flyttar in igen när höstmörkret kommer och vintern närmar sig.                                                                       



Nu visar jag en liten bildkavalkad på all mat vi satte i oss. Bara bilder inga ord.





Efterrätten skriver jag mer om den var jättegod


Avslutar med en fin liten blomma för att visa mammas gröna fingrar. 
Som ni kanske förstår var det en mycket mätt och nöjd dam som åkte hem efter att haft en mycket trevlig kväll med min mor och far.

lördag 25 juni 2011

Allt är inte som man tror.........

Trött mycket trött klev jag upp ur sängen i morse.
Gick ut i hallen med knappt öppnade ögon
Fick syn på detta och blev klarvaken med vilt uppspärrade ögon.
Herre gud! Vad var det som hade hänt??? 



fredag 24 juni 2011

Ingen rast ingen ro

Hemma en snabbis efter att jobbat fram till kl 15.
Hämta lite saker och sen bär det iväg ut på landet för att samla krafter, njuta av tystheten
umgås med mor och far en stund.
För sen jobbar jag igen hela helgen.


Glad midsommar


Mittgatan i byn. Huset till vänster är stugan jag ska till. Hoppas solen skiner lite och att regnet håller sig borta. Är så skönt att sitta ute i trädgården och njuta av fågelkvitter.







                        


Skylten som visar vägen och talar om att det serveras kaffe på söndagarna.

torsdag 23 juni 2011

Besök på Bäverns Gränd

I går kväll blev det en liten tur till Bäverns Gränd efter jobbet för att umgås lite med Wera- Nicole.
Det var första gången jag träffade henne efter att jag hade klippt mig så det tog en mikrosekund innan det första leendet kom men sen var farmor accepterad igen.

När jag kom stod Wera vid bordet och övade lite barhäng. 




Pappa Robert

Tyvärr så kom jag inte ifrån jobbet förren kl 18 så jag kom till Robban och Wera ganska sent så det var nästan dags för henne att gå och lägga sig. Men vi hann i alla fall med att leka en liten stund innan det var dags för gröt, välling och sänggång. Wera har en gåstol som var rolig att leka med. Eftersom farmor är helt tokig i att åka karuseller och andra åkattraktioner på nöjesfält så tyckte jag att det var dags att träna Wera inför det. Så jag snurrade gåstolen runt, runt, fram och tillbaka och Wera bara satt och njöt och skrattade. Ser ut att gå bra att ta med henne till Grönan eller Furuvik.
Sen blev det grötdags och den skålen slukades i nafs. Hon kan äta hon lilla Wera. 

Plötsligt dök farbror Christoffer upp så då blev det en lekkompis till. Men som vanligt när bröderna Åberg träffas så hamnar det alltid framför något tekniskt och den här gången blev det datorn.

Efter allt bus och lek så var det en liten tjej som blev så trött så trött. Pappa gjorde välling och farmor fick nöjet att ge den. Sen fick hon vila en liten stund i pappas famn.


Innan John Blund kom och strödde lite magiskt sömnpulver över farmors lilla hjärtegull och hon somnade så sött i sin säng.


onsdag 22 juni 2011

I går lärde jag mig en läxa

Ladda alltid kamerans batteri innan du åker hemifrån.

I går hade jag min lediga dag för den här veckan. Kände för att hitta på något att göra så jag ringde till Chrille och frågade om han och Minéa hade lust att följa med mig ut på landet och det ville dom. 
Jag packade kylväskan med korv, bröd, ketchup, senap och lite gott tillbehör och lite läsk. Hämtade Chrille och Minéa och åkte ut till Ekeby. Solen sken och det var hyfsat varmt. Lite orosmoln var det på himlen. Jag hade tänkt ta en massa roliga och mysiga bilder på våran lilla utflykt men så blev det inte. Efter att jag tagit några kort så la kameran av. Jag hade glömt att ladda batteriet. Men några blev det och här kommer de.

 Först blev det lite såpabubbelblåsning med gamelmormor eller vad det nu blir. Vi har tvistat ett tag om det och inte kommit fram till någon lösning. Någon som vet kanske.
 Gamelmormor är en hejare på att blåsa såpbubblor. Minéa tittar intressant på.
 Tjabo fick följa med ut på landet så att han kunde springa av sig lite och vad han sprang. Runt, runt i trädgården.Vi fick en ganska häftig regnskur. Den var inte lång men det regnade kraftigt och innehöll hagelkorn. Tjabo vägrade gå ut.Stod vid dörren och tittade ut, önskade säkert att det skulle gå över så att han kunde ge sig ut på nya upptäcksfärder.
Det var ett evigt fotande både från höger och vänster. Men det brydde sig inte dessa två tjejer sig om. Dom bara blåste på.
Och blåste lite mera.
Så var det dags för familjens grillmästare att fixa grillen. På med kolen och tändvätskan.




Tänt var det här. Det brinner så fint i grillen och snart är det en härlig glöd och dags för att börja grilla.






Korvarna på plats. Avanserad grillning på den allra högsta nivån.





Sen ville pappa Chrille prova att blåsa såpbubblor. Innan det var dags att sätta sig och äta.





Och det var där min kamera dog. Så det blev inte fler kort än så här. Men det var i alla fall en mycket trevlig eftermiddag med delar av min numera stora familj. Och jag har lärt mig en läxa.

Ladda alltid kameran innan du åker hemifrån.

tisdag 21 juni 2011

Beslutsångest på hög nivå

Fick ett sms från min kära kamrat Cina i går. Där stod det:
"Vill du gå och se Orup på Katalin"
 Ja det vill jag men det är den 11 augusti och jag vet inte om jag är hemma i Uppsala då. Känns lite sisådär och köpa biljetter och sen kanske inte kunna gå. Men jag vill ju så gärna gå. Hur ska jag göra? Kan man chansa och köpa biljett och sen sälja den om man inte kan gå? Som sagt var beslutsångest på hög nivå.

lördag 18 juni 2011

Detta gillade jag

Ramlade över det här härliga You Tube klippet på en annan blogg. Väldigt välgjort och duktigt tycker jag.
Vad tycker ni?

fredag 17 juni 2011

Några kvalitetstimmar med son och barnbarn

Christoffer ringde till mig igår och undrade om jag kunde ställa upp och skjutsa honom till Coop Forum för att byta ett lakan som hade blivit fel. Naturligtvis kunde jag göra det.

Christoffer och Minéa väntade snällt på farmor vid gatan. Tröjan som Minéa har på sig köpte jag i Berlin när vi var där.

Barnbarnet i säkert förvar i farmors röda faran.

Första stoppet blev Media Markt. Ser ni de små prickarna mellan den blå och röda bilen. Det är min son och barnbarn. Fotokurs nästa kanske.

 Lite bus bakom pappa. Det är såååå tråkigt att vänta. Vad ska vi hitta på farmor?
Minéa har fattat den nya träningstrenden. Hon kör en liten pool-dans medans hon väntar.

Äntligen har jag kommit mig för och köpt en ny kaffebryggare. Det tog sin lilla tid men nu är det gjort. Nybryggt kaffe när jag vaknar. Ordningen är återställd.

Sen blev det slut på korttagningen jag vet inte varför. Men vi hann med både Coop Forum och Willy´s innan färden ställdes in på hemgång.


När jag släppte av Chrille och Minéa så stod Lisen och väntade på oss så det blev en liten trevlig pratstund med henne också.