lördag 31 december 2011

Gott Nytt År
önskar 
jag
alla er läsare
hoppas det nya året blir precis så som ni önskar 
att det ska bli.


Svältkost vs middag + kaffe

Igår skrev jag om mina matvanor som inte har varit så bra sista tiden. Idag har jag fått både äta mig mätt och druckit kaffe med dopp. Det tar sig sa bonden när skithuset brann. Och gissa om jag är mätt och belåten.
Efter att jag hade skrivit blogginlägget så dök min son Andreas upp i chatten på facebook och frågade om jag kunde komma och hjälpa honom att tvätta. (Han hade tvättid kl 14 idag fredag.) Vilket jag tyckte var en väldigt märklig fråga eftersom jag vet att han kan tvätta mycket bra alldeles själv. Efter att gnabbats lite hit och dit om jag skulle komma eller inte så valde jag att åka dit men sa att det kommer att kosta honom dyrt.


Det var nog den här lappen min son hade läst.

Visade även att dessa råd fanns i kläderna













Fast jag var nog inte så motvillig i alla fall det är alltid skönt att veta att mamma behövs ibland. Som tack för att jag kom och hjälpte till med att visa hur tvättmaskinerna fungerade m m så blev jag bjuden på en väldigt god middag. Pepparbiffar, klyftpotatis och beasås. 
Precis när vi ska gå ner och hämta upp tvätten som var torr och lägga resten i torktumlaren så kom storebror med flickvän och hälsade på. Dom gjorde en mellanlandning innan dom skulle hämta lilla Wera hos mormor.
Jag blev hembjuden till mormor Kerstin och det tackade jag inte nej till ville ju träffa Wera. Och där blev jag bjuden på kaffe, glass och saffranskaka. Och det satt som en smäck i min mage som inte fått så mycket på sista tiden. Plus en trevlig samvaro med mormor och familjen Åberg/Eriksson.

Ni kanske undrar hur det gick med sonen som tvättade? Honom lämnade jag  med att ta reda på sista tvätten själv för jag vet att han klarar av det. En bra karl reder sig själv.






torsdag 29 december 2011

Oxfile sju dagar i veckan.....not

Idag är det den 29 december och jag har fortfarande inte skrivit en rad om den underbara julen som varit. Anledning: Orkar inte gå de 5 meter som det är till mina föräldrar där jag glömde min kamera som är väldigt viktig för att kunna beskriva min jul som firades i dagarna två. Återkommer när jag har orkat släpa mig dit och hämtat kameran. Den promenaden känns väldigt oövervinnerlig det måste ni väl förstå.

Istället ska jag skriva om en reflektion jag har gjort.

När sista sonen flyttade hemifrån trodde jag i min enfald att nu blir det massor av god mat på bordet typ oxfilé sju dagar i veckan. Jag tänkte att nu kan man laga den mat som sonen aldrig ville ha som t.ex. isterband, fisk o.s.v. Men hur blev det? Jo så här blev det. Vissa dagar glömmer jag helt bort att äta, vissa dagar gör jag kanske några varma mackor, andra dagar blir det bara hårt bröd med något pålägg och ibland kokar jag någon form av pasta och äter det med bara ketchup. Beställa pizza, kebab eller äta hamburgare var något som jag också funderade på men glöm det, har inte hänt än i alla fall.
Jag var orolig för hur det skulle gå för min son med matlagningen. Det har jag slutat med nu, där går det bra. Nu har jag börjat oroa mig för mig själv i stället, här går det sämre.















lördag 24 december 2011

GOD JUL önskar jag till er alla.

Hoppas att eran jul blir precis så underbar och mysig som ni önskar.

Massa julkramar
från
Anne-Marie

måndag 19 december 2011

Vad är det med mig och godis........

Pratade med Robban i telefonen i går kväll. Under samtalets gång och hux flux så frågade jag honom om han hade smakat på Fazers Dumle Gingerbread limited edition som kom nu lagom till jul.

Och det hade han. Vi kom överens båda två att den smakade väldigt och då menar jag väldigt mycket pepparkaksdeg. Han berättade att dom hade köpt en påse och han hade smakat några stycken och nu låg påsen i en låda bortglömd. Jag sa att det var lika för mig fast min påse låg på bänken ute i köket. Vi pratar färdigt och jag går ut i köket hämtar Dumlepåsen och fem minuter senare så såg det ut så här vid mitt datorbord.



Så nu undrar jag......vad var det som hände här då???

söndag 18 december 2011

Julbord på jobbet 20111214

I onsdag var det dags för det årliga julbordet på jobbet. Tidigare år har vi gått ut och ätit men i år blev det kalas i personalrummet i stället. Tyvärr så kunde inte alla deltaga vilket jag tycker är jättesynd för när vi gör något så är det nästan alltid 2 som får jobba. Den här gången var det 2 som hade annat inbokat just den här kvällen och 2 som skulle jobba så det fick ätas lite i skift där jag hade förmånen att deltaga i båda sittningarna eftersom jag var ledig. Men järngänget var i alla fall där. Anna, Andreas, Anders, Sixten och vårat nytillskott Johanna. Det vankades köttbullar, jansson, sill, lax, prinskorvar, potatis, ägghalvor och julskinka m m. och till det dracks det julmust. Lugn och stillsam och trevlig liten sammankomst.

Andreas och Anna
Anders och Johanna


Chefen (Sixten)
Ryggen på mannen som drog nitlotten


Vadå.....jag har inte gjort något......
  

tisdag 13 december 2011

Äntligen.....min dator fungerar igen.


Nu är jag tillbaka igen. Min snälla arbetskamrat Anders slet och svor i x antal timmar och dagar för att fixa så att jag skulle kunna få en fungerande dator igen och lyckades. Nackdelen är att jag nu återigen kan sitta 24/7 framför datorn i stället för att göra någon nytta här hemma. Men jag får göra som en del föräldrar gör införa datortid. Jag får bara sitta framför datorn ett visst antal timmar per dag men det blir lite svårt att diskutera fram den tiden med mig själv. Skulle inte förvåna mig om jag pratar omkull mig själv och det blir för många.
Men kul är det i alla fall att återigen ha en dator. Nu är det bara att sätta igång och blogga igen. Hoppas att ni finns kvar och inte har ledsnat på att titta in här hos mig.
Idag hade jag storfrämmande på mat, den förlorade sonen kom hem en sväng och hälsade på. Det kändes lite konstigt att ha honom som gäst här i mitt hem. Det var i alla fall en som blev jätteglad när Andreas kom, Buster. Tror att han saknar honom väldigt mycket.
I morgon ska jag till jobbet och äta julbord så vi får se det kanske blir nästa blogginlägg.

lördag 3 december 2011

Fuskat som mångsysslare idag.......

Här hade jag tänkt skriva ett riktigt långt blogginlägg eftersom det kommer att ta ett tag kanske innan det kommer att skrivas något här igen för i morgon är det dags, Andreas flyttar hemifrån och med honom datorn.
Efter att idag provat på flera yrken som tvätterska, chaufför, flyttgubbe, möbelsnickare, tapetserare (klädde om en fotpall och en soffa), elektriker (fixade lampkontakt till taklampan + byggde en lampa), kastrulltillverkare och lite städerska så är jag så trött så trött för att skriva något.
Så för att ni ska ha något att roa er med tills jag återkommer så lägger jag in min absoluta favorit adventskalender här på sidan så har ni en anledning i alla fall att titta in.


Det är ett gäng någonstans i Sverige som sitter och knåpar ihop den år efter år.
Hysteriskt rolig. (tycker i alla fall jag)

Håll till godo så hörs vi snart igen hoppas jag.