fredag 20 juli 2012

Balsam för själen

och en trött kropp.
Igår pinade jag mig igenom ett åtta timmarspass på jobbet med en högersida som värkte och inte ville hänga med riktigt och en mage som inte var snäll med en lätt illamående som följd. När jag slutade för dagen så kände jag inte för att åka hem. Handlade korv, korvbröd och alla tänkbara tillbehör man behöver satte mig i bilen och styrde kosan ut mot paradiset Ekeby by och mamma och pappa. Grillade korv och myste några timmar så gått det gick för alla mygg. Jag kände när jag åkte hem att det var precis det här som behövdes. Säger bara det, lantluft är bra för själen.

tisdag 17 juli 2012

Varför förstöra

en skön slappardag med att ställa sig vid spisen och laga mat när man kan överlåta den delen till Ibbe med personal på Gamlisgrillen & pizzeria. Slipper diska dessutom en klar bonus. :)

Godmorgon Sverige och Världen

Ledig dag och det är så härligt att få sova ut en morgon.. Samla nya krafter för att orka med. Men nu måste jag nog rycka upp mig och få något gjort kan ju inte sova bort hela dagen. Nu på med kaffebryggaren så jag kvicknar till och börja  planera dagen. Det ser ut som att det skulle kunna bli en solig dag idag. Ses senare.......om jag inte somnar om. :)

söndag 15 juli 2012

Filmstund

När jag kom hem från jobbet idag så la jag mig på soffan och hamnade i total koma på en gång. Orkade inte svara i telefonen, orkade inte äta orkade ingenting ville bara sova. Huvudet bultade och kroppen värkte. Resultatet att efter nästan fem timmars sömn så är jag nu ganska så klarvaken men dock mår jag fortfarande inte så bra. Tänkte därför nu krypa ihop under täcket igen och försöka koppla av med en film. Ska bli intressant och se om jag hinner se slutet innan jag faller i sömn igen. I morgon blir det en ny spännande dag på jobbet oavsett om jag fortfarande är sjuk eller ej.

Alla sjukdomar undanbedes vänligt men bestämt.

Idag känner jag mig lika grå och ruggig som vädret är ute. Alla ordinarie utom en har gått på semester så jag har inte tid eller möjlighet att bli sjuk nu. Skulle jag bli det vet jag en som inte skulle bli glad. Han skulle få det riktigt tufft med alla beställningar och saker som måste göras. Så nu ska jag åka hem och dra täcket över huvudet och kurera mig tills i morgon. Håll tummarna att det går vägen.

lördag 7 juli 2012

Den årliga träffen

Igår var det dags igen för Cinas och min årliga ut-och-äta-dricka öl kväll.
Vi träffas inte så ofta nu för tiden och pratar inte alls lika mycket i telefon nu som förr men vi har bestämt att åtminstone en gång om året och då gärna på sommaren försöka träffas och prata av oss över en bit mat och en eller två eller flera öl.
Vi började kvällen på den grekiska restaurangen Tzatziki där vi lyckades få ett bord på deras uteservering som är väldigt poppis bland alla Uppsalabor.
Till förrätt delade vi på en tallrik Tzatziki. Till huvudrätt åt Cina; Fileto Rollo Gemisto (Fläskfilérullader med rödvinssås och tzatziki, klyftpotatis) och jag åt Souvlaki Fileto (Grekisk grillspett, serveras med pitabröd, tomatsås, tzatziki och klyftpotatis) Dryck blev en grekisk öl som hette Mythos. Till efterrätt åt vi chokladtårta med hallonsås, grädde och drack till det en kopp kaffe.
Vi satt en lång stund och njöt och pratade men efter ett tag så ledsnade vi för hur mysigt det än är där så  kändes det lite som att sitta i en sardinlåda. Så vi bestämde oss för att dra vidare.

Vi började våran vandring utmed Fyrisån ner mot Islandsbron. Kvällen var behagligt varm och ingen av oss kände för att åka hem så vi gick ner till Framfickan och kollade läget. Vi som var ute efter att bara sitta och prata och umgås över ytterligare ett par öl hittade ett undanskymt bord (misstänker att vi snodde personalens andningshål, de sneglade i alla fall lite när de gick förbi) där vi satte oss och började uppdatera våra Facebookar och pratade. Efter en liten stund så fick vi trevligt sällskap av Mia som hade varit på Flustret och nu var på väg hem. När kvällen var som roligast kom vi på att vi kanske skulle ta och försöka ta oss hem eftersom vi skulle åka buss och inte visste riktigt när de slutade gå. Så två lite lätt salongsberusade "tanter" skildes åt vid centralen med ett löfte om att vi inte den här gången skulle vänta så länge som ett år innan nästa träff. Kanske det blir redan i augusti för då är Magnus Uggla på Flustret. Vi får se om "tanterna" orkar med en utekväll till samma år.