lördag 27 juli 2013

Solen skiner ute men här inne är det grått och trist just nu

Jag har väldigt mycket att skriva om och roliga saker som har hänt, men det får nog bli en annan dag.
Fick idag ett besked som gjorde mig mycket ledsen mer en jag trodde det skulle bli.
Det var en klasskompis till mig som gick bort igår på grund av en stroke. Vi umgicks på högstadiet och lite efter det men sen så gled vi i från varandra och började umgås med andra vänner. Nu på "äldre" dagar fick vi en liten kontakt via Facebook men vi hann aldrig träffas igen tyvärr. Man tänker hela tiden vi tar det sen men sen kommer aldrig.
Dagen har varit tung...väldigt tungt. Orkar inte skriva mera just nu.








onsdag 17 juli 2013

Varför tillbringa tvätttiden i en tvättstuga

 när man kan ta tvätten med sig ut på landet
och samtidigt lapa sol under tiden.
(dessutom så luktar kläderna friskt när dom torkar ute)













torsdag 4 juli 2013

Saft-eli-lej..........



Ibland önskar jag att jag hade ett lite hus på landet med en stor trädgård med äpplen, päron, körsbär, vinbär både svarta och röda, krusbär, jordgubbar, blåbär och lingon ute i skogen och kantareller mot hösten. Jag önskar att jag hade det men jag är medveten om att det ligger massor av energi och jobb för att få det hela att fungera. Anledning till mitt önskan är att jag stortrivs vid spisen och göra saft, sylt m m. När man bor i staden är man nästan tvungen att köpa allt och det är inte så billigt och tyvärr så har jag ingen som jag känner som vill bli av med sina bär. Men lite saft blir det till husbehov och mina kära barn med familj vill ha så mycket som det går eller dom kanske inte vill ha men jag tvingar på dem allt jag kan, allt för att jag ska få göra saft. :) Känner ni till en övergiven trädgård som är i behov av att snyggas till med lite bärplock så hör gärna av er. :)



tisdag 2 juli 2013

Vi vänder ett blad i min livskalender............

I dag är det ungefär 6 månader sedan jag fick min stroke och ca 9 månader sen jag fick min massiva blodpropp i benet. Jag har med ostadiga ben varit sjukt orolig för hur allt kommer att bli. Jag känner efter varje huvudvärk jag har, om benet känns kallt, om det gör ont. Det mesta är säkerligen överdrivet men jag är faktiskt väldigt orolig att något mer ska hända.
Nu är det dags att öppna ett nytt blad i min livskalender Jag ska nu börja på en väldigt liten skala, ca 25% veckan, börja jobba. Idag var den första dagen. Jag åkte till jobbet med en liten klump i magen, det kändes som det var första dagen på ett nytt jobb.
Men vi kan säga så här tiden gick fort. Arbetskamraterna var precis som vanligt, snälla, humorn på plats och hjälpte mig att snabbt komma in i gänget igen. Några av mina söta och snälla kunder tyckte att det var jätte kul att se mig på jobbet igen och naturligt vis så fick jag även bassning av våran speciella klagomur som den här gången tyckte att vi hade ett oförskämt högt pris på våra jordgubbar. Som sagt var så gick mina 3 timmar väldigt fort så jag stannade ytterligare i en timme och käkade lunch i hopp med Anna och Anders. Efter det åkte jag hem lycklig men med en kropp som bara skrev vila hela vägen hem.
Nu vila och sen tar vi nya tag på torsdag, då är det dags igen.

 Här är Anna och Anders, chefen kom vist med men han är på semester ;), som välkomnade mig på jobbet i morse och jag kände mig verkligen välkommen. ;)


Drömmen om flygplan och exotiska länder.

I brist på att inte ha något att göra så satt jag ett tag här i kväll och kollade lite på flygresor. Upptäckte med lite blandade känslor att det är ju inte så dyrt att resa. Efter allt som har hänt så är jag lite feg med att ge mig ut bland molnen men känner samtidigt att va sjutton man måste ta risker, man lever para en gång. Nu var det i och för sig bara flygstolar jag kollade och det kommer ju till hotellrum, mat m.m som säkert kostar mera.
Jag kollade bland annat en resa till Barcelona i en vecka. Flygresan gick på runt 1300 kronor t/r.
Jag kollade en resa till Hong Kong 2 veckor. Flygresan gick på runt 3900 kronor t/r.
Jag försökte att kolla en resa till Thailand som jag aldrig kom till 2012 men lyckades inte hitta några sökningar så det måste jag gå vidare med. Men som sagt var det här är bara flygplansstolar. När jag började kolla hotell gav jag upp, dom är inte billiga och svåra att veta om dom är bra. Jag ska försöka gå en kurs hos min svärdotter, hon kan det här med att beställa fina, prisvärda hotell.
Ja möjligheterna finns att ge sig ut på lite utflykter men sen finns det ett litet, litet problem jag måste lösa.
Jag vill gärna ha en reskamrat med mig..............är du sugen att följa med?