fredag 4 november 2011

Försökskanin sökes........

Nu är det inte så många veckor kvar tills Andreas ska flytta och mina tankar går lite fram och tillbaka hur det kommer att bli. Vissa saker kommer jag att sakna och vissa saker tycker jag är skönt att de flyttar med Andreas till hans lägenhet och kommer absolut aldrig att sakna dem.
En sak som jag kommer att sakna är att jag inte längre kommer att ha någon försökskanin som stoppar i sig allt möjligt skräp som jag kokar ihop på spisen. Ibland blir det lyckat och ibland mindre lyckat. Som för några dagar sedan när jag gick i den lokala matbutiken och tänkte ihop en middag i huvudet undertiden jag handlade. Det skulle bli köttfärslimpa med fetaost och oliver, tomatsås och pasta. Lät hur gått som helst i mitt huvud men med resultatet på bordet kan jag nog säga att det smaka inte alls så gott som jag hade tänkt mig. Men min tappra försökskanin åt en stor portion, tyckte att det smakade så där och fyllde matlådan till nästa dag. Jag tog min tallrik och slängde i soporna och fixade några knäckemackor i stället.
Jag tog aldrig några bilder på eländet, ville inte ha några bevis ifall matförgiftning eller dylikt skulle uppstå på min försökskanin.
I går var det dags igen. Men den här gången hade jag ett recept (inte för att det är någon garanti på att det smakar bättre) som jag följde. 





Currygryta
Fläskfilè, röd currypasta, maizena
majsstärkelse, salt, rapsolja, lime
kokosmjölk, röd/gul paprika och
en kruka basilika.
Bandspagetti (eller nudlar)
Den här gången blev det en fullpoängare. Både jag och försökskaninen åt varsin stor portion. Som tur var hade jag redan lagt undan till matlådan för så gott var det att risken annars hade blivit plan B när det gäller den. Plan B = spagetti och mamma scans köttbullar (som alltid finns i frysen som reserv)
Men som sagt var snart behöver jag en ny försökskanin. Någon som vågar och frivilligt ställer upp?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar