Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa
4 portioner
- 400 g lammfärs eller nötfärs
- 2 schalottenlök
- 1 tsk salt
- 2 msk ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk malen koriander
- 1 krm malen kardemumma
- 2 tsk garam masala
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 1 msk smör eller margarin
Basilikasalsa:
- 2 dl grovhackad färsk basilika
- 2 dl matlagningsyoghurt eller naturell yoghurt
- 0.5-1 tsk chilipulver
- 1 tsk flytande honung
- 1-2 tsk färskpressad citronsaft
- 0.5 tsk salt
Gör så här
Börja med att blanda samman alla ingredienser till salsan och ställ den svalt.Skala och hacka löken. Blanda färsen först med salt, sedan med övriga ingredienser, för hand eller med matberedare.
Forma portionsstora biffar. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida, eller grilla dem i en smord grillpanna.
Till det gjorde jag ugnsbakad färskpotatis:
Färskpotatis
Rödlök
Timjan
Olivolja
Salt
Peppar
Blandas i en långpanna, in i ugnen ca 200 grader, ca 30-40 minuter.
Testa gärna du kommer inte att ångra dig.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar